Händelserikt 2021 och spännande jubileumsår 2022

Händelserikt 2021 och spännande jubileumsår 2022

2021 går snart mot sitt slut och vi ser tillbaka på ett återigen händelserikt år och vi ser fram emot ett spännande jubileumsår 2022.

Under juni månad kunde vi välkomna Grönskär Gruppen AB som huvudägare till International Aluminium Casting och samtidigt avtacka vår avgående Styrelseordförande Folke Sandvik. IAC står nu mycket väl förberedda att ta nästa steg in i 100 års jubileet 2022 och vill å det yttersta tacka den avgående Styrelseordföranden Folke Sandvik som varit en mycket starkt bidragande orsak till den kraftfulla tillväxt, som IAC genomfört sedan Folke Sandvik blev huvudägare 2003.

Ny ägare till den post som Folke Sandvik avyttrat blir Grönskär Gruppen AB, som är ett mindre investeringsbolag som fokuserar på att förvärva och långsiktigt vidareutveckla väletablerade svenska företag, gärna med en anrik historia och lång tradition. ”IAC är precis den typ av företag som vi länge har letat efter. Vi ser fram emot att tillsammans med personal och ledning kunna fortsätta den spännande resa som påbörjats av Folke och den övriga ägargruppen.” / Mattias Gadd, Styrelseordförande.

Bolagets övriga operativa ägare ledning är fortsatt oförändrat intakt med VD Dan Nilsson, Marknadschef / vVD Thomas Larsson, samt Fabrikschef IAC Gredby Mats Larsson.

 I augusti månad tecknade IAC koncernen ett förvärv av Tenhult Pressgjuteri AB i konkurs. Verksamheten togs över från konkursboet per den 9 augusti. IAC koncernen har som strategi att utveckla verksamheten i befintliga lokaler i Tenhult. Tenhults Pressgjuteri är ett högkvalitativt gjuteri som passar bra in i IAC koncernens verksamhet.

IAC koncernen består för närvarande av fem produktionsenheter. Förutom den nytillkomna fabriken i Tenhult finns produktionsanläggningar i Eskilstuna, Hultsfred, Ankarsrum, Tartu i Estland och Ulyanovsk i Ryssland. Utöver Pressgjutning i Aluminium, Magnesium och Zink har IAC koncernen även kokillgjutning , som företrädesvis sker i form av vagg-gjutning. IAC har gjuterimaskiner upp till 2.750 tons låskraft. I Hultsfred finns även en pulverlackeringsanläggning samt i Tartu ett Cleancenter för maskindelstvätt.

Dela inlägget:

Läs fler nyheter

International Aluminium Casting 100 år

Vi minns dåtiden och tar sikte på framtiden – tillsammans!...

IAC has been awarded the Nordic Growth Company Award

International Aluminium Casting (IAC) has been awarded the Nordic Growth Company Award for the Year...

International Aluminium Casting utlyser insamling till stöd för Ukraina

International Aluminium Casting utlyser insamling från kunder, medarbetare och leverantörer till stöd för Ukraina....